Upute za postavljanje osobnog oglasa

Postavljanje osobnog oglasaIako se čini da je postavljanje osobnog oglasa prilično lako i jednostavno, istina je malo drugačija. Treba voditi računa o nekim stvarima kako bi Vaš oglas privukao pozornost osobe koju tražite. A to je najbitnije, zar ne? Ovom prilikom dat ćemo Vam par savjeta kako bismo vam pomogli u pisanju učinkovitog osobnog oglasa, bilo da se oglašavate putem dating stranice OsobniOglasi.org ili nekih drugih web stranica za online upoznavanje.

Budite iskreni
Ako previše uljepšate svoj osobni oglas, na kraju ćete biti razotkriveni. Nemojte se praviti važni, napišite istinu o sebi, svojim hobijima, vašem izgledu i onome što tražite u vezi. Put do uspješnog odnosa je biti iskren. Ako ste u vezi, braku, pred raskidom, razvodom, poželjno je to i naglasiti u oglasu. Ako ste konzervativni, introvertni, tihi, previše moralni, nema smisla predstavljati se kao “otvorena” osoba. Ili ako ste dinamična osoba avanturističnog duha nemojte se predstavljati kao neka suzdržana i povučena osoba. Bitno je iskreno i pažljivo izabrati i napisati opisne prideve u oglasu koji će Vas najbolje opisati i predstaviti. Ako pretjerate u oglasu, ljudi koji vas kasnije budu upoznali mogu biti razočarani. Budite ponosni na to tko ste i budite iskreni o tome što tražite. Iskrenost je najbolja politika.

Nemojte dijeliti previše detalja o sebi
Izbjegavajte intimne detalje o sebi. Nemojte objavljivati broj svog telefona, e-mail adresu ili adresu stanovanja, gdje radite i slično. Najprije upoznajte osobu preko telefona, a kada procenite da ste se dovoljno upoznali i stekli povjerenje u tu osobu, razmislite o sastanku na nekom javnom mjestu.

Budite kreativni
Navođenje očiglednih stvari je dosadno. Držite se dalje od konvulzivnog rječnika ili robotske liste informacija. Ovo nije Vaš CV. Dating bi trebao biti zabavan, pa se zabavite s osobnim oglasom. Budite kreativni i upotrijebite razgovorni i pozivajući ton. Humor je također velik ledolomac i može smanjiti nervozu koju može pratiti početak dating-a. Imajte na umu pravila gramatike i pravopisa, ali upotrijebite i svoje riječi i fraze. To će dati osobni pečat, odnosno personalitet Vašem oglasu.

Pogledajte druge oglase
Sjajan način za dobivanje ideja za vlastiti oglas je da pogledate druge oglase i vidite što vam se sviđa a što ne kod tih oglasa.
Na koje oglase biste Vi odgovorili a na koje ne? Ima oglasa koji se sastoje od par riječi iz kojih se ne može ništa konkretno saznati. Bi ste li Vi odgovorili na takav oglas?
Budite slobodni i maštoviti. Napišite nešto o sebi i što očekujete od osobe koju tražite.

Postavite svoje skorašnje fotografije
Oglasi koji sadrže fotografije imaju pet puta veći odzih od oglasa koji ih nemaju. Ako nameravate da uz oglas priložite svoje fotografije, upotrijebite makar jednu snimljenu u posljednja dva ili tri mjeseca, ako je moguće.
Nemojte postavljati fotografije na kojoj se nalaze malodobne osobe, oružje, narkotici, nage osobe ili spolni organi, kao ni eventualno uvredljive fotografije po druge ljude.

Nemojte se obeshrabriti.
Vrlo je vjerojatno da prva, druga, treća ili čak deseta osoba koju upoznate neće biti “TA”, ali imajte vjere. Svrha dating-a je upoznati nove ljude, upoznati ih i vidjeti da li imate zajedničke interese i vrijednosti koje mogu pružiti temelj za prijateljski odnos. Pokušajte se zabaviti i biti otvoreni za susret s ljudima. Ne možete pogriješiti s tim.