Budite bezbjedni

Budite bezbedni na online dejting sajtuSite OsobniOglasi.org Vam teži pružiti sigurno okruženje u kojem pretražujete oglase tražeći prijatelja, partnera ili svog životnog saputnika.

Moderatori site-a OsobniOglasi.org aktivno pregledavaju svaki profil objavljen na našoj web stranici sprečavajući postavljanje neprikladnih oglasa i fotografija.

Međutim, kako bismo osigurali Vašu sigurnost i privatnost, ograničeni smo na radnje koje su pod našom kontrolom. Stoga je neophodno poduzeti jednostavne mjere predostrožnosti za vašu privatnost i za sigurno korištenje ovog site-a.

Evo nekoliko jednostavnih smjernica koje možete slijediti kako biste zaštitili svoju privatnost:

Čuvajte svoju anonimnost
Naš sustav anonimnog kontakta sa drugim korisnicima i pretraživanja oglasa osigurava da Vaš identitet bude zaštićen. Možete ostati potpuno anonimni, sve dok Vi ne odlučite drugačije.
Nemojte otkrivati ​​Vaše osobne podatke kao što su ime, adresa e-pošte, kućna adresa, telefonski brojevi, mjesto rada ili bilo koje druge informacije za identifikaciju. Barem ne na početku, dok ne ustanovite da se toj osobi može vjerovati. Preporučljivo je to malo odgađati.

Postavite fotografiju
Kao što kažu “slika govori više od tisuću riječi” tako da je više nego korisno i poželjno priložiti koju fotografiju uz oglas. Naravno ukoliko ne remeti Vašu privatnost, anonimnost i sigurnost, ona je bitna za prvi dojam kod korisnika koji pretražuju na tisuće oglasa i može pomoći da se taj korisnik odluči kontaktirati upravo Vas.
Nije poželjno postavljati osobne fotografije ukoliko očekujete potpunu diskreciju i anonimnost.
Ovo je ipak site za odrasle tako da nije dopušteno postavljati fotografija na kojoj su malodobne osobe i djeca, oružje, narkotici, nage osobe ili fotografije spolnih organa, kao ni eventualno uvredljive fotografije po druge ljude.

Krenite polagano, u početku samo razgovarajte
Ljepota online sastanka je što naš sustav čuva Vašu privatnost, a Vi odlučujete da li želite nastaviti komunikaciju u izvanmrežnom svijetu. Vi nikada niste prisiljeni susresti nikoga.
Pažljivo slušajte svog sugovornika. Telefonski razgovor može otkriti mnogo o komunikativnim vještinama i društvenom statusu sugovornika.
Nedajte se požurivati. Ozbiljni ljudi će poštovati Vaš prostor i Vaše vrijeme. Čak i ako odlučite dogovoriti sastanak, uvijek imate pravo promijeniti svoj mišljenje.
Prestanite komunicirati s bilo kime kome ne vjerujete, tko vas prisiljava dati mu osobne podatke ili pokuša na bilo koji način izmanipulirati vas.

Susret na sigurnom mjestu
Site osobnioglasi.org ne preuzima nikakvu odgovornost za bilo kakve događaje u izvanmrežnom svijetu, tako da razgovarajte koliko god mislite da je potrebno dok ne steknete povjerenje u tu osobu i poželite da se vidite sa njom.
U slučaju da se odlučite susresti se s tom osobom izvan mreže, ostavite ime, adresu i telefonski broj te osobe svom prijatelju ili članu obitelji i recite mu što namjeravate, kamo idete i kada ćete se vratiti. Ponesite mobitel zajedno s vama.
Za prvi sastanak odaberite neko javno mjesto (kao što je restoran ili kafić) u vrijeme kada ima dosta ljudi.
Nije loša ideja ni sastanak u četvoro tako da svatko povjede svog prijatelja ili prijateljicu na prvi sastanak. Svakako ćete se tako osjećati sigurnije i opuštenije.